Privacyverklaring

Privacyverklaring

Privacyverklaring in het kort

Dit is de Privacyverklaring van JoJoschool. Slim om even te kijken hoe wij jouw privacy waarborgen. Privacy vinden wij erg belangrijk en daarom nemen we het ook serieus. Je wilt natuurlijk niet dat je gegevens terecht komen bij andere bedrijven. In de Privacyverklaring leggen wij precies uit welke informatie we van je verzamelen en hoe zeer zorgvuldig we daarmee omgaan. Ook leggen we uit welke rechten je hebt met betrekking tot je gegevens. 

 

We hebben ons best gedaan om de Privacyverklaring in simpele en duidelijke taal op te schrijven. Ook hebben we aan de rechterzijde een kolom opgenomen met de titel “Kort gezegd…”, waarin we in het kort uitleggen wat er wordt bedoelt. Je kan het hele verhaal lezen, maar de conclusie is dat wij je op basis van je persoonsgegevens helpen om makkelijk en veilig te studeren op JoJoschool. We houden ons daarbij aan de wet (zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming). En je persoonsgegevens? Die bewaken wij zo goed mogelijk!

 

We verzamelen via onze website muismat.cc persoonsgegevens over jou (hierna: “Informatie”). We vinden het belangrijk dat je precies weet welke Informatie we verzamelen, voor welke doelen we deze Informatie gebruiken, welke rechtsgrond we daarvoor gebruiken en hoe lang we deze Informatie bewaren. In dit Privacy Statement proberen we dat op een transparante manier te beschrijven. De volgende onderwerpen komen daarbij aan bod:

 

1. Wie is JoJoschool

JoJoschool is een handelsnaam van Joomath B.V. (KvK-nummer 69785759).

Je kan contact met ons opnemen door de chatfunctie te gebruiken rechtsonder op elke pagina van onze site. Wij zijn gevestigd op de Snoekstraat 46, 2513 TW Den Haag.

Met JoJoschool kunnen leerlingen aan de hand van video’s, oefenopgaven en een chatfunctie studeren voor hun vakken van het voortgezet onderwijs. De focus van JoJoschool ligt op het voorbereiden op school- en eindexamens. Leerlingen (en eventueel scholen) kunnen zien welke video’s al zijn bekeken en welke opgaven zijn gemaakt.

 

Kort gezegd…

JoJoschool is een online leerplatform waarmee je jezelf goed kunt voorbereiden op je toetsen.

Wil je contact met ons? Chat dan met ons op de website in of stuur een brief naar JoJoschool Snoekstraat 46, 2513 TW Den Haag.

 

2. JoJoschool lidmaatschap

Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, moet je een lidmaatschap afsluiten bij JoJoschool. Je moet daarbij een persoonlijk account voor jezelf aanmaken.

 

Account

Voor het aanmaken van het account moet je de volgende Informatie geven:

  • Voor- en achternaam;
  • E-mailadres;

Financiële gegevens

Als je een lidmaatschap aangaat, worden ook financiële gegevens van je verwerkt. Bij JoJoschool kan je je lidmaatschap op verschillende manieren betalen. Dat gaat allemaal online en op een veilige manier. Afhankelijk van de betalingswijze die je kiest, worden bepaalde financiële gegevens verwerkt:

  • iDEAL: met iDEAL reken je af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank.
  • Apple Pay: met Apple Pay reken je eenvoudig via je vertrouwde Apple apparaat af.
  • Google Pay: met Google Pay reken je eenvoudig via je vertrouwde Google device of software af.
  • Creditcard: we accepteren MasterCard, Visa of American Express. Je moet de benodigde gegevens van je creditcard invullen en de stappen doorlopen.
  • Machtiging (SEPA): door ondertekening van het formulier geef je toestemming aan JoJoschool om een incasso-opdracht te sturen naar je bank om het lidmaatschap af te schrijven van je rekening.

Als de betaling is gelukt, kom je automatisch weer op de pagina van JoJoschool terecht.

We gebruiken deze Informatie alleen om betalingen te verwerken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen JoJoschool en jou.

 

Adresgegevens
Het is mogelijk dat je bij het afsluiten van het lidmaatschap een cadeautje ontvangt. Wanneer dit het geval is, zullen we je adresgegevens vragen en opslaan in je account. We zullen het cadeautje naar dit adres sturen. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen JoJoschool en jou.

 

Kort gezegd…

Afsluiten lidmaatschap

Als je een lidmaatschap afsluit met JoJoschool maken we een account aan. Je moet daarvoor de volgende Informatie geven: voor- en achternaam, e-mailadres, wachtwoord en betaalwijze. Wanneer je bij je lidmaatschap een cadeautje ontvangt, zullen we je adresgegevens vragen.

 

3. Jouw JoJoschool account

Account
In je account kun je de voortgang van jezelf volgen. Naast de verplichte Informatie genoemd onder 2 kan je de volgende optionele Informatie opnemen in je account:

  • Gebruikersnaam;
  • Adres;
  • Telefoonnummer
  • Geboortedatum
  • Woonplaats;
  • School
  • Leerjaar
  • Niveau

De Informatie die je verstrekt kun je altijd aanpassen. Je adres en telefoonnummer kan je invullen zodat we deze Informatie hebben wanneer je producten van onze toekomstige shop  bestelt. Wanneer je bij het afsluiten van het lidmaatschap je adres al hebt opgegeven, staan deze gegevens automatisch in je account.

We gebruiken deze Informatie om JoJoschool meer op jou af te stemmen en te personaliseren. We vinden het prettig om je geslacht te weten, zodat we je op de goede manier kunnen aanspreken.

Om in te loggen in het account, moet je een mailadres opgeven en een wachtwoord aanmaken. Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen JoJoschool en jou.

We gebruiken je geboortedatum om je op je verjaardag een e-mail te sturen.

We gebruiken je e-mailadres om je jouw opgevraagde wachtwoord te sturen.

Wanneer je jouw gegevens invult kun je vrienden vinden die ook hun gegevens hebben ingevuld. Je kan binnen JoJoschool vrienden worden met deze andere JoJoschool leden. Je kan als gebruiker op ieder moment uitzetten dat anderen jouw persoonlijke gegevens kunnen zien op JoJoschool.

We verwerken deze Informatie op basis van het gerechtvaardigde belang om onze dienstverlening voor jou zo gemakkelijk en nuttig mogelijk te maken.

 

Studeren met JoJoschool
Wanneer je studeert met JoJoschool houden we het volgende bij:

  • Welke oefeningen door zijn gemaakt;
  • Hoeveel minuten je heb gestudeerd;
  • Hoeveel vragen je goed of fout hebt beantwoord;
  • De resultaten per vak (op basis van oefenresultaten en oefentijd).
  • Welke video’s je hebt gekeken.
  • De vragen die je hebt gesteld.

We gebruiken deze Informatie om ons platform te verbeteren en zodat jij zelf makkelijk kunt zien wat je al gedaan hebt.

Het gebruik van deze Informatie is dus noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst tussen JoJoschool en jou.

 

Kort gezegd…

Account
Om JoJoschool te kunnen gebruiken moet je een persoonlijk account aanmaken. Via het account kun je studeren op ons platform. We houden bij welke oefeningen je maakt, hoeveel minuten je leert, hoeveel vragen je goed of fout beantwoordt, welke video’s je allemaal bekijkt en welke vragen je stel. Deze informatie ontvang je zelf ook.

 

4. Sollicitanten

De volgende gegevens van sollicitanten worden verwerkt door JoJoschool:

  • E-mailadres
  • LinkedIn (optioneel)
  • Google Meet id
  • Microsoft Teams gebruikersnaam
  • Zoom gebruikersnaam
  • Skype id (in enkele gevallen)
  • CV (waarin onder andere kunnen zijn opgenomen leeftijd, adres, werkervaring, opleidingsniveau enzovoort)

Deze gegevens verwerkt JoJoschool enkel ten behoeve van de sollicitatieprocedure en worden nooit met derde partijen gedeeld.

 

5. Contact met JoJoschool

Wanneer je vragen of klachten hebt over JoJoschool, kan je contact opnemen met via onze contactpagina. We slaan dan je contactgegevens en je vraag of klacht op. We zoeken daarbij in onze systemen of je een JoJoschool lidmaatschap hebt. Ook kunnen we je om meer informatie vragen als we dat nodig vinden voor de beantwoording van de vraag of de afhandeling van de klacht.

De Informatie die wij op deze manier verzamelen, gebruiken wij voor de beantwoording van de vraag en de afhandeling van de klacht. Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van JoJoschool. Het gaat namelijk om het belang om jou als abonnee efficiënt te kunnen bedienen en de klantenservice van JoJoschool te optimaliseren. De verstrekte Informatie wordt ook opgeslagen in onze systemen en gebruikt om JoJoschool te analyseren, optimaliseren en te verbeteren (zie ook 

Hoofdstuk 10 Onderzoek en Analyse).

Verder biedt JoJoschool soms ook de mogelijkheid tot deelname aan tevredenheidsonderzoeken en evaluatie. Verwerkingen van Informatie in het kader van deze onderzoeken doen wij op basis van ons gerechtvaardigd belang om onze diensten te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de abonnees.

 

Kort gezegd…

We gebruiken je informatie om met je te kunnen communiceren en je zo goed mogelijk te kunnen helpen.

 

Aanbiedingen, rapporten, nieuwsbrieven en serviceberichten

Aanbiedingen
JoJoschool gebruikt het e-mailadres dat je hebt opgegeven, je naam om je op de hoogte te houden van acties die JoJoschool organiseert of je aanbiedingen te doen. We kunnen daarbij ook gebruikmaken van de laatste keer dat je JoJoschool hebt gebruikt, welke oefeningen je hebt gemaakt, welke video’s je hebt gekeken en welke vragen je hebt gesteld. Als je de overeenkomst beëindigt, kunnen we je ook aanbiedingen doen, waarbij we ook gebruik maken van de laatste keer dat je JoJoschool heeft gebruikt. Je kunt je afmelden via de afmeldmogelijkheid in elke e-mail.

 

Nieuwsbrieven
Je kan je opgeven voor nieuwsbrieven die JoJoschool stuurt. Als je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief maken wij gebruik van het e-mailadres dat je hebt opgegeven. JoJoschool kan ook je naam, je geslacht en de naam van je kind gebruiken om de nieuwsbrief te personaliseren. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven via de afmeldmogelijkheid in elke nieuwsbrief.

 

Serviceberichten
We willen je ook op de hoogte houden van de ontwikkeling van onze dienst. Wanneer er bijvoorbeeld een uitbreiding komt of er sprake is van een update zal JoJoschool dat daarom aan jou laten weten. Voor deze serviceberichten en berichten die een aankoop bevestigen is het niet mogelijk om je af te melden.

We verwerken deze Informatie op basis van onze gerechtvaardigde belangen om je (commerciële) berichten te sturen.

 

Kort gezegd…

We gebruiken je e-mailadres om je berichten te sturen. We sturen je rapporten over het gebruik van JoJoschool, nieuwsbrieven, aanbiedingen en serviceberichten. Je kan je van de mailings afmelden, behalve van de serviceberichten.

 

7. Automatisch gegenereerde informatie

Om JoJoschool optimaal te kunnen laten werken (bijvoorbeeld om pagina´s goed te kunnen weergeven en om de website en de app te beveiligen) hebben wij bepaalde Informatie nodig. Wij verzamelen daarom automatisch gegenereerde informatie over je surfgedrag tijdens je gebruik van JoJoschool. Deze informatie bestaat uit je IP-adres (het nummer van je computer dat het mogelijk maakt je computer te herkennen), het type browser (het computerprogramma om internetpagina´s mee te kunnen bekijken), het computersysteem dat je gebruikt, de pagina´s die je bezoekt en we plaatsen cookies.

Deze Informatie gebruiken we onder andere om onze dienstverlening zo goed mogelijk op je wensen aan te passen en om technische problemen en beveiligingskwesties op te lossen.

Zo gebruiken we het IP-adres, het accountnummer en de pagina’s/cookies om eventuele ongebruikelijke situaties uit te kunnen zoeken of om hack pogingen af te breken. Als we bijvoorbeeld ineens veel gebruik van een bepaalde account op meerdere configuraties vinden dan kunnen we daar wat aan doen.

De browser gegevens en het computersysteem gebruiken we om te kijken hoeveel mensen een bepaalde configuratie gebruiken en daar passen we het platform weer op aan. Daarnaast helpt deze informatie om problemen te ‘debuggen’ (op te lossen), we kunnen dan precies zien in welke situatie er problemen zijn ontstaan.

Deze verwerking van je Informatie is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van JoJoschool, namelijk het belang van JoJoschool om JoJoschool te beveiligen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk aan te kunnen bieden.

We gebruiken deze Informatie ook om anonieme statistische gegevens op te stellen. Zie hierover ook hoofdstuk 10 “Onderzoek en Analyse”. Als de automatisch gegenereerde informatie met behulp van cookies wordt verzameld, is ook hoofdstuk 8 “Cookies” van toepassing.

 

Kort gezegd…

Automatisch gegenereerde informatie
We verzamelen ‘automatisch gegenereerde informatie’ van je (IP-adres, type browser, computersysteem, accountnummer, de pagina’s die je op JoJoschool bezoekt en cookies). Dit doen we om JoJoschool goed te laten werken en om JoJoschool te kunnen beveiligen.

 

8. Cookies

Voor JoJoschool gebruiken we cookies. Naast de bepalingen uit de Privacyverklaring zijn de bepalingen uit het Cookiebeleid van JoJoschool van toepassing. Het Cookiebeleid vermeldt welke cookies worden gebruikt en wat het doel van die cookies is. Het Cookiebeleid is hier te lezen.

 

9. JoJoschool Forum en Vraag & Antwoord

In het JoJoschool Forum en in de Vraag & Antwoord functie kan je berichten plaatsen. Je moet hiervoor een account aanmaken. Je kan hiervoor je account koppelen, maar je kan ook een los account aanmaken. Het is dus mogelijk dat niet-JoJoschool abonnees berichten plaatsen op het Forum.

We gebruiken voor het forum de volgende gegevens: e-mailadres, wachtwoord, naam, gebruikersnaam en JoJoschool account. Je kan ook een profielafbeelding uploaden, maar dat is niet verplicht. Daarnaast verwerken we de informatie die je zelf invult in de forumpost.

Het gebruik van je Informatie is noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij jij partij bent, namelijk om je de mogelijkheid te bieden gebruik te maken van het JoJoschool Forum.

 

Kort gezegd…

Wanneer je berichten wilt plaatsen op het JoJoschool Forum, moet je daarvoor een account aanmaken.

10. Onderzoek en analyse

JoJoschool streeft ernaar om diensten van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. We zijn hiervoor de hele tijd bezig om JoJoschool te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps kunnen aanbrengen.

We kunnen voor dit onderzoek gebruik maken van je Informatie, zoals:

  • het aantal oefeningen dat is gemaakt;
  • het aantal bekeken video’s
  • de oefentijd per oefening;
  • de duur van het bezoek aan JoJoschool;
  • welke oefeningen worden gemaakt en wat de resultaten zijn;
  • welke vragen er zijn gesteld en hoeveel vragen er zijn gesteld
  • welke pagina´s zijn bezocht op JoJoschool.

Wij doen dit op basis van ons gerechtvaardigde belang bij onderzoek, namelijk het verbeteren van de kwaliteit van de diensten. Alleen speciaal hiervoor aangewezen werknemers van JoJoschool hebben voor dit doel toegang tot je Informatie. De resultaten van het onderzoek zijn altijd geaggregeerd. Dat betekent dat de gegevens in het onderzoeksresultaat niet persoonlijk tot jou te herleiden zijn. Verder gebruiken we altijd gepseudonimiseerde gegevens en waar mogelijk geanonimiseerde gegevens.

 

Voorbeelden
Hieronder geven we voorbeelden van hoe we je Informatie kunnen gebruiken, zodat dit doel van JoJoschool duidelijk is.

  • Helaas komt het voor dat JoJoschool soms niet toegankelijk is. Wanneer je dit aan JoJoschool meldt, analyseren we je accountgegevens. We proberen dan te achterhalen waarom je niet kan inloggen en wat de bug inhoudt. We kijken ook of dit probleem bij andere gebruikers speelt en proberen heel JoJoschool te verbeteren.
  • We doen onderzoek naar de kwaliteit van de content binnen JoJoschool. Wanneer we bijvoorbeeld zien dat veel leerling uit vwo 6 een bepaalde vraag fout beantwoorden, bekijken we of deze vraag misschien te moeilijk is gesteld of onduidelijk. Als dat zo is, zullen we deze vraag aanpassen.
  • We monitoren je inlog- en kijkgedrag om te zien of er geen rare patronen zijn die erop wijzen dat je account is gehackt. Als we bijvoorbeeld zien dat er met je gebruikersnaam erg vaak een verkeerd wachtwoord gebruikt wordt dan zullen we hierop gepast reageren.

Kort gezegd…

We gebruiken je Informatie om JoJoschool te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren. Op deze manier kunnen we, waar nodig, aanpassingen in onze website aanbrengen.

 

11. Bewaren van informatie

We bewaren je Informatie in principe zo lang als dat nodig is voor de bovengenoemde doeleinden, of om te voldoen aan wettelijke (bewaar)verplichtingen. De bewaartermijn is dus afhankelijk van de aard van de gegevens en de doelen waarvoor JoJoschool deze gegevens verwerkt. We hebben hiervoor een intern beleid opgesteld en wij houden ons hier ook aan.

Wat betreft de accountgegevens bewaren we deze zo lang wij de dienst aan je leveren, dus zo lang je de overeenkomst niet hebt beëindigd. Na beëindiging van de overeenkomst bewaren wij het account tot 1 jaar na de beëindigingsdatum, zodat het mogelijk is om het lidmaatschap te heractiveren zonder dat je je accountgegevens wist.

Na 1 jaar verwijderen we het account en worden dus de gegevens over de door jou gemaakte oefeningen, datum, kijktijd, oefenresultaten en de rapportages verwijderd uit het account. We bewaren wel het e-mailadres en in welke klas je zit. Deze gegevens bewaren we tot 5 jaar na beëindiging van het account. We bewaren deze gegevens op grond van ons gerechtvaardigde belang om commerciële berichten te kunnen sturen. Uiteraard kan je jezelf via de opt-out mogelijkheid zich afmelden van commerciële berichten.

Na afloop van de bewaartermijn verwijderen we je Informatie of anonimiseren we je Informatie. Wanneer we de Informatie anonimiseren, gebruiken we de overgebleven gegevens voor eigen onderzoek en analyse om inzicht te krijgen in het gebruik van JoJoschool.

JoJoschool verwijdert de persoonsgegevens die in het kader van een sollicitatieprocedure zijn verzameld in beginsel binnen vier 4 weken na het einde van die procedure. De mogelijkheid bestaat dat JoJoschool expliciet verzoekt de persoonsgegevens langer te mogen te bewaren, bijvoorbeeld om een kandidaat op een later moment een aanbieding te kunnen doen. De kandidaat dient hier schriftelijk toestemming voor te verlenen. In dat geval zal JoJoschool de persoonsgegevens niet langer dan 1 jaar bewaren. Eventueel vraagt JoJoschool schriftelijk toestemming aan de kandidaat de gegevens voor een aanvullende periode van een jaar te bewaren.

 

Kort gezegd…

We bewaren je informatie niet langer dan noodzakelijk is voor de doelen waarvoor je informatie is verkregen.

 

12. Verstrekking aan derden

Zonder je toestemming wordt je Informatie niet verstrekt aan partijen die niet tot JoJoschool behoren, met uitzondering van het navolgende.

JoJoschool kan je gegevens aan derden verstrekken wanneer JoJoschool dat op basis van wet- en/of regelgeving verplicht is, als JoJoschool dat nodig vindt in een rechtszaak of als JoJoschool dat nodig vindt om haar rechten te beschermen.

Ook zal JoJoschool Informatie verstrekken aan de door JoJoschool ingeschakelde verwerkers die in opdracht van JoJoschool persoonsgegevens verwerken. Je Informatie wordt alleen gebruikt voor het uitvoeren van die opdracht. Een voorbeeld hiervan is de hosting van de centrale database van JoJoschool. JoJoschool heeft (verwerkers)overeenkomsten met deze verwerkers gesloten waarin afspraken zijn gemaakt over de beveiligingsmaatregelen die zij moeten nemen om je Informatie te beschermen.

 

Kort gezegd…

We verkopen geen persoonlijke informatie aan externe organisaties of andere bedrijven. Alleen als dat moet op grond van de wet, een rechtszaak of op grond van andere belangen van JoJoschool zullen wij persoonlijke informatie aan externen verstrekken. JoJoschool maakt wel gebruik van partijen die in opdracht van JoJoschool persoonsgegevens verwerken. Dit zijn verwerkers van JoJoschool.

 

13. Bescherming van informatie

We hechten ontzettend veel waarde aan een goede beveiliging van je Informatie. We hebben dan ook passende technische en organisatorische maatregelen genomen om je Informatie te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Verder vinden we het belangrijk dat je Informatie in principe binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”) wordt opgeslagen. Waar de Informatie buiten de EER wordt opgeslagen, zorgen wij ervoor dat deze opslag in overeenstemming met de wet is en dat het vereiste beschermingsniveau is gewaarborgd.

 

Kort gezegd…

We hebben ervoor gezorgd dat je persoonlijke Informatie goed beschermd is. Dit is een van onze hoogste prioriteiten. Onze servers staan in de Europese Unie. Wanneer we de gegevens buiten de EU verwerken, hebben we daarvoor een passend beschermingsniveau gewaarborgd.

 

13. Wat zijn je rechten?

Reactie
We proberen zo snel mogelijk en in ieder geval binnen één maand op je verzoek te reageren. De mogelijkheid bestaat echter dat we meer tijd nodig hebben. Wanneer dat zo is, zullen we je hierover vóór afloop van de hierboven bedoelde maand informeren. De extra tijd zal niet meer dan twee maanden bedragen.

Verzoeken kunnen worden gedaan door contact via info@jojoschool.nl. Vul het e-mailadres waarmee je bij ons bekend bent, zodat we zeker weten dat de Informatie die je opvraagt ook echt bij jou hoort.

Wanneer we niet (volledig) kunnen vaststellen op welke persoonsgegevens je verzoek betrekking heeft, kunnen we je vragen om je verzoek (nader) te specificeren.

De mogelijkheid bestaat dat we een verzoek van je afwijzen, bijvoorbeeld omdat je verzoek ongegrond of buitensporig is of omdat we (wettelijk gezien) niet aan je verzoek kunnen of hoeven te voldoen. We zullen je ook van een afwijzing op de hoogte stellen. Verder bestaat de mogelijkheid dat we je vragen jezelf te identificeren voordat we je verzoek in behandeling nemen.

We wijzen je er op dat je het recht hebt om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Uiteraard hopen we niet dat dat nodig zal zijn!

 

Inzagerecht
Je hebt het recht een verzoek in te dienen om te achterhalen of wij op jou betrekking hebbende persoonsgegevens verwerken. Wanneer dit het geval is, zullen we je in overeenstemming met de wet een kopie van de over jou verzamelde persoonsgegevens verstrekken.

 

Recht op rectificatie
Je hebt het recht om een verzoek tot rectificatie van onjuiste op jou betrekking hebbende persoonsgegevens in te dienen. Wanneer mogelijk, heb je tevens het recht aanvullende persoonsgegevens te verstrekken om zo de verzameling van je persoonsgegevens volledig te maken.

Je kan deze wijzigingen ook zelf direct doorvoeren in het JoJoschool account.

 

Recht om vergeten te worden
Je hebt het recht om te verzoeken tot wissing (verwijdering) van (bepaalde) op jou betrekking hebbende persoonsgegevens (het recht op vergetelheid). Indien je verzoek wordt toegekend, zullen we de betreffende persoonsgegevens verwijderen.

 

Recht op beperking
Je hebt het recht een verzoek in te dienen tot beperking van je persoonsgegevens. Dit betekent dat, indien het verzoek tot beperking wordt gehonoreerd, we gedurende de termijn van de beperking je persoonsgegevens niet verder zullen verwerken tenzij dit op basis van de wet toch geoorloofd is.

 

Recht op bezwaar
Je hebt het recht om, onder bepaalde omstandigheden, bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens, bijvoorbeeld als wij je persoonsgegevens verwerken op basis van gerechtvaardigd belang. Als je bezwaar maakt, zullen we je privacy belangen afwegen tegen onze bedrijfsbelangen. Als je belang zwaarder weegt, zullen we je persoonsgegevens niet verder verwerken.

Indien je persoonsgegevens worden gebruikt voor direct marketing, kun je altijd bezwaar maken tegen de verwerking. In dat geval zullen wij je persoonsgegevens niet meer voor dat doeleinde verwerken.

 

Recht op dataportabiliteit
Je hebt het recht een verzoek tot dataportabiliteit in te dienen. We zullen de gegevens die onder dit recht vallen op een gestructureerde, gangbare en machineleesbare vorm aan jou ter beschikking stellen zodat je deze aan een derde partij kunt overdragen.

 

Kort gezegd…

We vinden het belangrijk dat je weet hoe we met je persoonsgegevens omgaan en dat je bepaalde rechten hebt wat betreft je persoonsgegevens. Zo heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarnaast heb je het recht om de volgende verzoeken in te dienen:

  • Inzagerecht;
  • Rectificatie;
  • Recht om vergeten te worden;
  • Recht op beperking;
  • Recht op bezwaar;
  • Recht op dataportabiliteit.

Een verzoek kan je indienen door contact op te nemen met info@jojoschool.nl. In principe beantwoorden we je verzoek binnen 1 maand. Je kunt je eigen gegevens ook altijd bekijken en wijzigen in je account.

 

14. JoJoschool voor scholen

We bieden aan scholen ook JoJoschool aan. JoJoschool heeft (eventueel) met de school een verwerkersovereenkomst gesloten. We gebruiken hierbij de Model Verwerkersovereenkomst zoals opgesteld door de PO-Raad, VO-raad, GEU, KBb-E en VDOD, verenigd in Edu-K.

Deze overeenkomst kan je [hier] lezen. De school schakelt JoJoschool in als verwerker. JoJoschool verwerkt (persoons)gegevens alleen in opdracht van de school. De school is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de (persoons)gegevens, zoals gedefinieerd in de Algemene verordening gegevensbescherming.

 

Aanbiedingen
JoJoschool gebruikt de e-mailadressen die je als school voor je leerlingen hebt opgegeven en de gegevens van het contactpersoon binnen school, de voornamen en achternamen en school om jou en je leerlingen op de hoogte te houden van de acties die JoJoschool organiseert. Je kunt je afmelden via de afmeldmogelijkheid in elke e-mail.

 

Onderzoek en Analyse
Daarnaast gebruikt JoJoschool de gegevens in JoJoschool om JoJoschool te analyseren, te onderhouden, te beveiligen en te optimaliseren zodat we, waar nodig, aanpassingen in onze website en apps kunnen aanbrengen. Voor de manier waarop we dit doen en de gegevens die we verwerken, verwijzen we naar Hoofdstuk 10 (Onderzoek en Analyse).

 

15. Wijzigingen in dit Privacy Statement

Deze Privacyverklaring kan worden gewijzigd. Deze wijzigingen worden aan je bekend gemaakt. De laatste versie van de Privacyverklaring is van maart 2021.

 

16. Vragen

Privacy is een gevoelig punt, en terecht. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@jojoschool.nl.

>